Contactează-ne!

031.333.0331

Alcool în bagajul de cală Wizz Air: este permis sau nu

20/12/2023
de către Adriana Adriana
Alcool în bagajul de cală Wizz Air: este permis sau nu

Când alegi să călătorești cu avionul, trebuie să ții cont de anumite reguli precum greutatea, dimensiunea bagajelor dar și alimentele și băuturile permise în bagaj.

Dacă, spre exemplu, ai ales drept ca suvenir o băutură alcoolică cumpărată de la magazine tip duty free și acum te întrebi dacă ai voie cu alcool în bagajul de cală Wizz Air, ai ajuns în locul potrivit.

Indiferent de compania aeriană, pasagerii au voie să transporte alcool atât în bagajul pe care îl pot lua cu ei în avion (mai precis în cabina avionului), cât și în bagajul înregistrat (de cală), atât timp cât au vârsta legală pentru a consuma alcool și respectă toate regulile. 

Regulile specifice privind transportul alcoolului la bordul aeronavelor Wizz Air

Regulile și condițiile pentru transportul de băuturi alcoolice în bagajul de cală pot varia în funcție de destinație și de politica specifică a companiei aeriene. În general, însă, iată câteva aspecte importante de ținut minte:

  • Conținut alcoolic sub 24%: Pentru băuturile cu un conținut alcoolic mai mic de 24%, cum ar fi berea și vinul, în general, nu există restricții cantitative.
  • Conținut alcoolic între 24% și 70%: În cazul băuturilor cu un conținut alcoolic între 24% și 70%, precum anumite tipuri de spirtoase, există adesea o limită de 5 litri impusă de agențiile de securitate ale aeroporturilor.
  • Ambalare corespunzătoare: Ambalarea corespunzătoare este esențială. Asigură-te că sticlele sunt bine protejate pentru a preveni eventualele deteriorări sau scurgeri în bagaj.
  •  Check-in: este recomandat să informezi personalul Wizz Air cu privire la prezența alcoolului în bagajul de cală în momentul check-in-ului.

De asemenea, indiferent de compania aeriană, băuturile cu mai mult de 140 grade alcoolice sunt interzise în avion, conform Administrației Federale a Aviației.

E recomandat să verifici regulile specifice ale țării de destinație, deoarece acestea pot varia și pot exista restricții sau taxe suplimentare pentru importul de alcool.

Cum ar trebui să împachetezi alcoolul în bagajul de cală Wizz Air?

Împachetarea corectă te poate asigura că alcoolul ajunge acasă întreg. Pentru a evita eventualele scurgeri în bagaj, începe prin a le așeza în pungi de plastic. Pentru protecție suplimentară, înfășoară sticlele în prosoape sau haine. Amplasează-le în centrul valizei și acoperă-le cu mai multe straturi de îmbrăcăminte pentru a minimiza riscul de deteriorare în timpul transportului. 

Dacă preferi însă să cumperi ceva care să te ajute să transporți alcoolul în avion, poți să te orientezi către gențile de voiaj cu role - au o mulțime de compartimente care pot facilita transportarea ,,suvenirului’’. De asemenea, dacă ai un troler mare, este avantajos să ai și o geantă de cumpărături. Acestea sunt foarte eficiente și, dacă alegi una pe măsura potrivită, poți să o pui direct în troler cu totul.

Comandă simplu și rapid toate bagajele de care ai nevoie din oferta eBagaje.ro.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie