Contactează-ne!

031.333.0331

Avantajele unui rucsac impermeabil într-o drumeție

29/02/2024
de către Elena Sumila
Avantajele unui rucsac impermeabil într-o drumeție

Fie că ești un împătimit al drumețiilor montane sau pur și simplu apreciezi plimbările frecvente prin natură, este recomandat să ai la tine un rucsac impermeabil de calitate.

De la materialul calitativ, dimensiunea, compartimentarea interioară, până la durabilitate, fiecare detaliu al rucsacului contează când te afli departe departe de casă, pe un traseu montan. 

Cum alegi cel mai bun rucsac impermeabil într-o drumeție?

Materialul de calitate al acestui tip de bagaj constituie principala modalitate de protecție împotriva factorilor externi.

De aceea, este recomandat să optezi pentru un material precum nailonul sau poliesterul cu strat impermeabil care oferă o barieră eficientă împotriva ploii și zăpezii. Cele mai multe rucsacuri din poliester au un strat protector din poliuretan.

De asemenea, poți opta oricând și pentru husele de protecție pentru ploaie, care - spre deosebire de husa pentru trolere confecționată din materiale elastice care să se muleze după modelul trolerului - este capabilă să reziste la aproximativ 2000 mm, respectiv 50 de litri de ploaie pe ora/mp.

Pe lângă funcționalitatea sa impermeabilă, rucsacul de munte trebuie să aibă și un volum mare. Cele din catalogul ebagaje au între 15 litri și 35 litri.

De asemenea, compartimentarea rucsacului de drumeție trebuie să îți ofere buzunare încăpătoare și accesibile. Vezi dacă modelul pe care l-ai ales are un compartiment special pentru bidonul de apă. 

Dacă te-ai apucat de trail running și ai nevoie de un rucsac ușor care să te ajute să te hidratezi în mod constant, în catalogul nostru există produse care îți vine în ajutor prin intermediul rezervorului voluminos.

Nu uita de confort. Când alegi un rucsac impermeabil, optează pentru modele cu bretele ajustabile și căptușite, spate reglabil și chingi frontale pentru distribuirea uniformă a greutății.

Aceste caracteristici nu doar că asigură adaptabilitatea la forma corpului tău, dar contribuie și la menținerea unei poziții corecte și la echilibrarea încărcăturii pe durata drumeției.

Astfel, poți savura fiecare moment al călătoriei fără disconfort, știind că rucsacul tău este adaptat acestei călătorii.

Tu ce traseu montan alegi? Stabilește toate detaliile importante și alege un rucsac impermeabil de drumeție de pe eBagaje.ro care să țină pasul cu nevoile tale.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie