Contactează-ne!

031.333.0331

Bagaj de cală dimensiuni. Ce avem voie să luăm cu noi

20/11/2023
de către Adriana Adriana
Bagaj de cală dimensiuni. Ce avem voie să luăm cu noi

Indiferent de compania aeriană aleasă, atunci când călătorești cu avionul, este recomandat să ai în vedere anumite reguli referitoare la bagajul de cală. De aceea, am scris astăzi despre bagaj de cală dimensiuni recomandate de companiile aeriene.

Spre deosebire de bagajul de mână sau bagajul de cabină, cel de cală poate avea dimensiuni și greutate mai mari, deoarece nu este transportat sub scaun sau compartimentul de deasupra scaunelor pentru pasageri.

Pentru a preîntâmpina riscul de a fi nevoit să renunți la anumite bunuri materiale din bagaj care depășesc greutatea sau chiar să plătești taxe suplimentare din cauza dimensiunii nepotrivite a bagajului, am pregătit un material cu informații utile pe acest subiect.

Cum alegi dimensiunile potrivite pentru bagajul de cală? 

Când vine vorba de bagaj de cală dimensiuni, e bine să știi că dimensiunea maximă cvasi universală este de 55x40x20 cm. Însă înainte să te asiguri că bagajul este rezistent la condițiile externe și e ușor manevrabilă, este important să optezi pentru o valiză care să îndeplinească cerințele companiei aeriene.

Cum verifici un bagaj de cală pentru a fi sigur că are dimensiunea potrivită?

Măsoară lungimea, lățimea și înălțimea bagajului de cală ca să te asiguri că se încadrează în limitele impuse. Pentru greutate, e recomandat să folosești un cântar. Este întotdeauna o idee bună să faci aceste verificări înainte de a ajunge la aeroport pentru a evita orice inconvenient dinaintea călătoriei. 

Bagajul de cală: dimensiuni impuse de companiile aeriene și obiecte interzise
  • Tarom: dimensiunile standard ale bagajului de cală nu trebuie să depășească 158 cm (lungime + lățime + înălțime). Asigură-te că obiectele fragile sunt bine ambalate și că nu transporți obiecte periculoase și materiale explozive.
  • Blue Air: compania acceptă bagaje de cală cu dimensiuni de până la 100 x 80 x 30 cm. Substanțele toxice și inflamabile fac parte din categoria obiectelor interzise, iar procedurile specifice de ambalare a bunurilor materiale trebuie respectate pentru a evita deteriorarea,
  • Wizz Air: compania permite bagaje cu dimensiuni de maxim 149 x 119 x 171 cm. Pentru a evita obiectele interzise, consultă lista specifică a companiei. 
  • Ryanair: dimensiunile bagajului de cală la Ryanair sunt limitate la 81 x 119 x 119 cm. Obiectele periculoase și materialele inflamabile sunt strict interzise, iar ambalarea corespunzătoare este esențială pentru evitarea daunelor.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie