Contactează-ne!

031.333.0331

Bagaj de cală Tarom dimensiuni. Am voie alimente?

20/11/2023
de către Adriana Adriana
Bagaj de cală Tarom dimensiuni. Am voie alimente?

Atunci când alegi să călătorești cu avionul, este recomandat să te familiarizezi nu doar cu dimensiunile permise ale bagajelor, ci și cu regulile privind transportul alimentelor în bagajul de cală.

Conform regulilor internaționale de securitate din aviația civilă, există câteva produse alimentare proaspete precum carnea, lactatele, fructele, respectiv legumele, care nu pot fi aduse la bordul aeronavelor.

Însă, regulile diferă de la o regiune la alta, dar și de la o companie aeriană la alta. De aceea, ți-am pregătit informații despre politica Tarom, compania aeriană română care este membră a Alianței Aeriene Globale.

Bagaj de cală Tarom dimensiuni și greutate

Limita maximă acceptată fără cost suplimentar pentru greutatea unui bagaj de cală este de 30 kilograme. Ca și lungime, lățime sau înălțime, suma maximă a acestea trebuie să fie de maximum 158 centimetri.

Pentru detalii accesează și site-ul oficial al companiei, secțiunea dimensiuni și greutate bagaje de cală Tarom.

Pasagerii ale căror bagaje de cală depășesc această limită de greutate menționată mai sus, pot plăti o taxă suplimentară. Orice bagaj care depășește această limită va fi considerat bagaj Cargo, ceea ce înseamnă că i se va aplica un alt regim.

Dacă alegi să transporți mai multe bunuri personale, noi îți recomandăm achiziționarea unui set de trolere din 2, 3 sau 4 piese. Nu uita, totuși, să consulți politica companiei înainte de călătorie, conform link indicat mai sus, deoarece aceasta poate suferi modificări.

Alimente interzise în bagajul de cală, conform Tarom

Fie în bagajul de cabină, fie în cel de cală, cele mai multe dintre companiile aeriene, permit transportarea alimentelor în avion cu condiția ca acestea să fie ambalate în ambalajul original.

Având în vedere că am vorbit de aspecte precum bagaj de cală Tarom dimensiuni, trebuie spus că pe site-ul companiei există o listă cu bunurile interzise în bagaje. Acestea includ produse perisabile sau alimente care pot produce mirosuri neplăcute. 

Printre interdicții se numără lichidele și „mâncărurile gata pregătite (MRE)”, acronim pentru Meal Ready to Eat sau Mâncare Gata de Servit. Totodată, e bine să eviți transportarea lichidelor în recipiente mai mari de 100 ml, cu excepția produselor achiziționate în magazinele duty-free. 

Indiferent de conținut, bagajele de cală sunt de obicei manevrate cu superficialitate. De aceea, este bine să alegi cu atenție materialul din care acesta este confecționat. Din acest motiv, este recomandat să ai un troler sau o geantă de voiaj dintr-un material cât mai rezistent.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie

Postări recente