Contactează-ne!

031.333.0331

Cum să efectuezi check-in online și să eviți cozile la aeroport

16/10/2023
de către Elena Sumila
Cum să efectuezi check-in online și să eviți cozile la aeroport

Călătoriile aeriene pot fi o experiență plăcută, dar cozile de la aeroport pot să-ți strice buna dispoziție. Din fericire, există o soluție simplă pentru a evita această aglomerație: check-in-ul online. Descoperă ce e de făcut pentru a face călătoria ta mai plăcută și mai eficientă.

Ce este check-in-ul online?

Check-in online este o modalitate prin care poți genera biletul de îmbarcare online, înainte de ziua zborului. Compania de la care ai achiziționat biletul îți va trimite o notificare via email sau sms pentru a te înștiința că check-in-ul se poate face online. Majoritatea companiilor aeriene oferă această opțiune și este extrem de simplu de folosit. În loc să aștepți la ghișeele de check-in, poți face acest lucru comod de acasă, utilizând un calculator sau un dispozitiv mobil. 

Cum să efectuezi check-in-ul online

  • Accesează site-ul companiei aeriene. Asigură-te că vei completa toate detaliile precum numele și codul de rezervare.
  • Completează informațiile necesare, cum ar fi numele pasagerilor și alegerea locurilor dorite în avion. 
  • Obține cartea de îmbarcare în format electronic. O poți tipări sau păstra pe telefonul mobil.

Ce avantaje oferă check-in-ul online? Te ajută să economisești timp, să-ți alegi locurile și să eviți aglomerația.

Cu cât timp înainte trebuie să fii la aeroport?​

În general, este indicat să ajungi la aeroport cu cel puțin 2-3 ore înainte de ora programată a decolării pentru zborurile naționale și cu cel puțin 3-4 ore pentru cele internaționale. Dacă ai bagaj de cală pe care trebuie să-l înmânezi, 2-3 ore îți vor fi suficiente pentru a te asigura că nu vei pierde zborul. 

Dacă ești chiar pe punctul de plecare, îți recomandăm să urmărești și criteriile de selecție pentru un bagaj de cală potrivit, dar și criterii de selecție pentru un bagaj de mână adecvat

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie