Contactează-ne!

031.333.0331

De la ce vârstă poți călători singur cu avionul

10/07/2024
de către Adriana Adriana
De la ce vârstă poți călători singur cu avionul

Călătoriile cu avionul sunt o experiență fascinantă și oferă oportunitatea de a explora locuri noi și culturi diferite. Totuși, o întrebare comună pe care și-o adresează mulți părinți este: "De la ce vârstă poate copilul meu să călătorească singur cu avionul?". Regulile variază în funcție de compania aeriană, dar majoritatea au stipulat vârsta minimă la care un copil poate călători fără însoțitor.

Regulile generale ale companiilor aeriene

Copii sub 5 ani

Copiii cu vârsta sub 5 ani nu au voie, în general, să călătorească singuri. Ei trebuie să fie însoțiți de un adult (de obicei un părinte sau un tutore legal).

Copii între 5 și 12 ani

Pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani, majoritatea companiilor aeriene oferă un serviciu special de însoțire. Acest serviciu, de obicei, presupune că un membru al echipajului va avea grijă de copil pe durata călătoriei, asigurându-se că ajunge în siguranță la destinație. Este important de menționat că acest serviciu este obligatoriu pentru copiii din această categorie de vârstă.

Adolescenți între 12 și 17 ani

Pentru adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani, lucrurile sunt mai flexibile. Ei pot călători singuri fără să fie obligați să folosească serviciul de însoțire, deși acesta este disponibil opțional pentru cei care doresc o extra asistență. Fiecare companie aeriană poate avea propriile sale reguli și tarife pentru acest serviciu, deci este bine să verifici înainte de a rezerva biletul.

Pregătiri pentru călătorie

Pentru ca experiența de călătorie a copilului să fie cât mai plăcută și lipsită de stres, este important să îl echipezi corespunzător. Iată câteva sugestii:

Bagaje potrivite

Troler de cabină

Un troler de cabină este ideal pentru copii, deoarece este ușor de manevrat și respectă dimensiunile acceptate la bordul majorității companiilor aeriene. Poți găsi o varietate de trolere de cabină aici.

Geantă de voiaj cu role

Pentru cei care preferă o opțiune mai flexibilă, o geantă de voiaj cu role poate fi de mare ajutor. Aceste genți sunt încăpătoare și ușor de transportat. Aruncă o privire la aceste genți de voiaj cu role pentru a alege cea mai bună variantă pentru copilul tău.

Rucsac pentru Wizz Air

Un rucsac poate fi perfect pentru zborurile scurte și pentru a păstra la îndemână obiectele esențiale. Companiile low-cost, cum ar fi Wizz Air, au cerințe stricte privind dimensiunile bagajelor, așa că asigură-te că rucsacul respectă aceste reguli. Poți verifica oferta de rucsacuri pentru Wizz Air aici.

Sfaturi pentru o călătorie reușită

  1. Documentele de călătorie: Asigură-te că copilul tău are toate documentele necesare: pașaport, bilet de avion, eventuale vize și o copie a certificatului de naștere.
  2. Informații de contact: Scrie informațiile de contact ale părinților sau tutorelui legal pe o hârtie pe care copilul să o poarte asupra sa.
  3. Instruirea copilului: Explică-i copilului ce să facă în diverse situații și cum să ceară ajutorul personalului de la aeroport și din avion.
  4. Bagaj de mână: Include în bagajul de cabină potrivit al copilului gustări, apă, un joc sau o carte pentru a-l ține ocupat pe durata zborului.

În concluzie, călătoriile cu avionul pot fi o experiență memorabilă și educativă pentru copii. Cu echipamentul potrivit și prin respectarea regulilor companiilor aeriene, micii călători vor avea parte de zboruri plăcute și sigure.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie