Contactează-ne!

031.333.0331

Medicamente în bagajul de cală: ce am voie, ce nu am voie

27/12/2023
de către Elena Sumila
Medicamente în bagajul de cală: ce am voie, ce nu am voie

Sunt două moduri în care călătorii își fac bagajele: cei organizați și cei care merg după premisa ,,lasă că găsim și pe acolo”. Cei care iau cel puțin un medicament în fiecare zi, cu siguranță fac parte din prima categorie.

Majoritatea dintre aceștia se confruntă cu următoarea întrebare: ce medicamente am voie, și ce medicament nu am voie să iau cu mine pe avion? Și câte cutii de pastile pot lua?

Se spune că poți transporta medicamente atât în bagajul de mână, cât și în cel de cală, cu condiția să ai la tine prescripția medicului.

Primul pas este să te informezi cu privire la regulile țării de destinație și ale companiei aeriene cu care zbori. În general, majoritatea medicamentelor pot fi transportate în bagajul de cală, dar există anumite excepții sau reguli în ceea ce privește substanțele active din pastilele pe care le ei.

Al doilea pas este să te asiguri că medicamentele pe bază de rețetă sunt în ambalajul original și au eticheta intactă. Asigură-te că ai la tine și o copie a rețetei, mai ales în cazul medicamentelor mai puternice cum sunt narcoticele, antibioticele, somniferele, pastilele pentru afecțiuni oncologice și așa mai departe.

În general, nu trebuie să te îngrijorezi în ceea ce privește transportarea medicamentelor fără rețetă. Majoritatea medicamentelor cum sunt cele pentru dureri de cap sau răceli, sunt permise. Cu toate acestea, este indicat să le păstrezi în cutia originală.

Ai voie cu medicamente sub formă lichidă sau cu aspect cremos?

Poți călători și cu medicamentele sub formă lichidă sau cu aspect cremos, dar acestea trebuie transportate în bagajul de mână și trebuie să aibă mai puțin de 100ml. Dacă medicamentul e mai mare de 100ml, trebuie declarat agentului de securitate care se ocupă cu screeningul bagajului.

Cum așezi medicamentele în bagajul de cală?

Ai de gând să călătorești cu un troler mediu sau trolere mari și nu știi unde să îți pui cutiile de medicamente? E posibil să-ți fi trecut prin minte, dar nu e o idee bună să le pui între haine.

Când vine vorba de medicamente în bagajul de cală, ai putea apela la un organizator de bagaje sau o geantă de cosmetice.

Nu în ultimul rând, pentru că bagajul de cală trece prin mai multe etape de control, este bine să alegi un troler rezistent, din material de calitate și preferabil prevăzut cu cifru antifurt.

Ai grijă de tine și călătorește cu bine!

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie