Contactează-ne!

031.333.0331

Se controlează bagajul de cală în aeroport sau avion?

08/01/2024
de către Adriana Adriana
Se controlează bagajul de cală în aeroport sau avion?

Cei mai mulți dintre cei care călătoresc cu avionul, mai cu seamă cei care se află la început de drum, se întreabă dacă se controlează bagajul de cală: ,,Ce se întâmplă cu bagajul de cală după ce este predat la check-in și intră în custodia companiei aeriene cu care urmează să călătoresc?’’

Ei bine, bagajul de cală este supus unui control de securitate în aeroport, iar acesta se poate efectua atât la punctul de check-in, cât și înainte de îmbarcare, în zona de securitate a aeroportului.

Cum se desfășoară procesului de control al bagajelor de cală?

  • Check-in: la punctul de check-in, personalul preia bagajul de cală și îl înregistrează în sistem. Uneori, la acest punct, se pot efectua și controale suplimentare, inclusiv verificarea conținutului bagajului.

  • Zona de securitate: după check-in, bagajul este plasat pe o bandă transportoare. În funcție de aeroportul din care se pleacă, acesta se va îndrepta către biroul de sortare, unde mașinăriile sau personalul o vor trimite către aeronava potrivită. Aici, înainte de a fi încărcat în avion, bagajul trece printr-un sistem de scanare cu raze X pentru a verifica conținutul său. Aparatele de scanare permit personalului de securitate să identifice obiectele suspecte sau interzise.

  • Verificări suplimentare: în unele cazuri, bagajele pot fi selectate pentru verificări suplimentare, mai ales dacă scanarea arată ceva neobișnuit. În astfel de situații, personalul de securitate poate efectua o verificare manuală a bagajului.

Este important să respecți regulile privind transportul de obiecte interzise și să îți organizezi bagajul în mod corespunzător pentru a evita întârzieri sau probleme în timpul controalelor.

De asemenea, este recomandat ca pe bagajul de cală să îți inscriptionezi numele, adresa și un număr de telefon la care ai putea fi contactat.

Se controlează bagajul de cală? Cum alegi valiza potrivită


Alegerea valizei potrivite poate deveni un proces anevoios, mai ales când se controlează bagajul de cală. Înainte de a începe să cauți, verifică regulile dimensiunilor impuse de compania aeriană și optează pentru materiale rezistente precum policarbonatul sau ABS-ul. 

Alege spre exemplu un troler rezistent, din material tare, prevăzut cu sistem de siguranță (noi recomandăm cifrul TSA). Din fericire, ai o mulțime de opțiuni: de la trolere medii, trolere mari și trolere extra large, la diferite genți de voiaj mari

Le eBagaje ai la dispoziție de o gamă diversificată de accesorii de călătorie, iar prețurile diferă în funcție de dimensiuni, compartimentare, material, soluții de protecție antifurt și producător.

Investește într-un bagaj care să corespundă nevoilor tale, asigurându-ți călătoria și protejând eficient bunurile personale.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie